16-11-2013 – Regionale Springwedstrijden voor de A, B en C-lijn – Ommen

topprestatie LOVA

Er deden vandaag 2 jeugdteams mee.
Team 1 bestond uit Roos Schottert, Nienke Scherphof, Alisha Coenraad, Julia Hudepol, Isa Veltink, Maureen Webbink en Marith Nijboer. Team 2 bestond uit Nomi Mulder, Faith Meijer, Femke Dubbink, Devi ten Hartog, Muriel Braakman, Marijse Pas, Sabine Lamberts, Yushi Meijerink en Kelsea Reeringh ook mee.
 
rsz junioren en senioren a en bOp tumbling werd er door 1 team meegedaan, Kelsea, Isa, Yushi, Sabine, Alisha, Roos, Maureen en Marith vormden het team. Tumbling is een lastig onderdeel, we hebben het toestel zelf niet en de meiden hebben het daarom maar 2 keer kunnen trainen. Toch werden er veel nieuwe dingen geturnd. Zo liet Kelsea een arabier-flikflak-flikflak zien en blonk Marith uit met een zeer hoge arabier-flikflak-salto. Het team behaalde hier een zesde plaats.
 
Op plankoline-kast werden er door team 2 nette sprongen getoond, nog niet zo moeilijk en ook nog wel wat kleine en grote fouten, maar voor een eerste toestel op de wedstrijddag, waren we toch tevreden. Yushi sprong een arabier met een superafduw en Faith liet zien dat ze zelfs over een hindernis kon springen.
Een 11e plaats werd behaald. Team 1 sprong al wat moeilijkere sprongen. Toch waren er wat zenuwen, zou alles lukken. En ja, het lukte! Zelfs de hoeksalto van Isa, die met het inturnen niet zo goed lukte, werd supermooi uitgevoerd. En ook de arabier-draai van Nienke was mooier dan in de les. Het team behaalde hier een 3e plaats en mocht dus op het podium plaatsnemen.
 
Voor trampoline haalden de meiden alles uit de kast. Team 2 sprong hoger en netter dan in de les, vooral Marijse sprong super, zo hadden we haar nog nooit zien springen. Devi wist de sprongen netjes te landen en de baranis van Femke en Sabine waren ook erg goed. Helaas een val en een weigering, kan gebeuren, maar kost helaas wel punten. Omdat de andere sprongen zo mooi waren, werd het team toch nog knap 7e. Team 1 ging voor het moeilijkste wat ze konden, ze namen dus risico. Zo sprong Roos voor het eerst een schroef op de wedstrijd, en meteen mooi tot stand! Julia heeft echte springbenen en sprong hoog boven iedereen uit met haar spreidhoeksalto. Het team mocht alweer een derde prijs ophalen.
 
Trampoline-pegasus was het laatste toestel voor deze meiden. Team 2 heeft hard gewerkt aan de netheid en dit kwam, op wat kleine dingetjes na, goed uit de verf. Nomi sprong een hoge hoeksalto over de pegasus, die ongeveer even hoog als zij is en Muriel sprong, ondanks dat ze nog maar zo kort springt, hartstikke netjes en werkte de sprongen en landingen goed af. Het team behaalde een negende plek, alweer in de top tien! Team 1 had nog energie, zo aan het eind van de dag. En Maureen besloot om een superstrakke streksalto te turnen. Alisha sloot de series mooi af met een barani perfect tot stand. Het team werd hier OVERIJSSELS KAMPIOEN. Een eerste plaats! Top gedaan meiden!
 
Na de prijsuitreiking wilden de juffen de meiden graag feliciteren, maar de prijzen werden aan de juf gegeven en ze renden naar hun ouders: “We gaan naar Mc Donalds!”
Meiden van beide teams, jullie hebben het verdiend en we hopen dat jullie lekker gegeten hebben ;-).
 
Het Junioren C team bestaat uit Bente Mulder, Anouk Beumer, Marjelle Ekkelenkamp, Lotte Pekkeriet, Myrthe Zomer, Tamara Coenraad, Danique Otter en Zoë Wessels. De meiden lieten die ochtend een knap staaltje teamwork zien. Het eerste onderdeel, plank pegasus verliep goed, maar niet geheel vlekkeloos. De salto’s, overslagen, arabieren en steunsprongen met draaien werd beloond met plaats 3. Op minitrampoline werd en hoog en netjes gesprongen. Er werden salto’s met halve-, hele- en zelfs een streksalto met anderhalve draai gesprongen. De meiden werden met 2 punten voorsprong op de nummer 2, verdienstelijk Overijssels kampioen. Op trampoline pegasus verliepen de 8 sprongen ook in zeer hoog tempo. De uitvoering was eveneens netjes. Ook hier werd er met een ruime voorsprong goud behaald.
 
Het tweede Juniorenteam van LOVA kwam uit in de A en B-lijn. Sterre Mulder, Isa Schottert, Sanne Derks, Merena Jansen, Marloe Teunis, Iris Smit, Maaike Beumer en Rosa-Lynn Westera lieten zien echt bij de besten te horen. Op tumbling en plank pegasus werd er in de B-lijn gesprongen. De meiden lieten mooie afgewerkte flikflakken en salto’s op tumbling zien. Ze behaalden een keurige 3de plaats. Op plank pegasus werd er netjes gewerkt en sprongen de meiden ruim boven de concurrenten uit. Goud werd hier behaald.
Op minitrampoline en minitrampoline springtoestel werd er door dit team in de A-lijn gesprongen. De lat ligt hier aanzienlijk hoger en de moeilijkheid van de sprongen moest worden opgeschroefd. De meiden waren enorm gedreven en lieten sprongen van hoge uitgangswaarde zien. Ze sprongen ongekend hoog en erg netjes. Op trampoline werd de schroefanderhalf prachtig uitgevoerd. De dubbele salto en dubbele schroef werd in het programma meegenomen en getuigde van heel veel lef! Op trampoline werd met een nihil verschil op het sterke juniorenteam van KEV Vriezenveen goud behaald door LOVA. Trampoline pegasus verliep tevens erg goed. De 10 sprongen werden keurig afgewerkt. Ook hier was het hoogste podium verassend, maar zeker verdienstelijk voor de junioren van LOVA.
 
Het seniorenteam van LOVA kwam op drie toestellen uit in de B-lijn. Het tweede seniorenteam van LOVA hadden we thuisgelaten, omdat zij volgende week uit mogen komen op het NK Clubteams in Middelburg.
Brigitte Bakhuis, Jolinda Bokhorst, Manon van der Leeden, Marjolein Ekkel, Nina van Beek, Renate Hendriksen, Daniëlle Kuiper, Annemarie Hekman, Els Kottier en Annemarie Uitzetter begonnen op het onderdeel minitrampoline. Het niveau en uitgangswaarde op dit onderdeel ligt erg hoog, hetgeen voor deze dames moeilijk te behalen is. De verschillende saltovormen werden naar behoren uitgevoerd en was goed voor plaats 11. Op plank pegasus kunnen de dames echter nog zeer goed meekomen in het sterke deelnemersveld. In hoog tempo werden de saltovormen en steunsprongen uitgevoerd. Het teams werd beloond met een fantastische 3de plaats. Trampoline pegasus verliep tevens keurig! De dames, waaronder ook enkele moeders, stegen boven henzelf uit. Geheel onverwachts werd hier met oprechte trots het hoogste podium bestegen, Overijssels Kampioen op minitrampoline pegasus!
 
De leiding Els Kottier en Annemarie Uitzetter en voorturnsters/hulp Rosanne Dubbink, Marleen Haandrikman en Karen Kottier, kijken terug op een zeer geslaagde wedstrijddag, evenals alle trouwe supporters!
Team Minitrampoline Trampoline Pegasus  Plank Pegasus – Plankoline kast Tumbling;
Jeugd C Team 1 3 1 3 6
Jeugd C Team 2 7 9 11 X
Junioren C 1 1 3 X
Junioren A en B 1 (A) 1 (A) 1 (B) 3 (B)
Senioren B 11 1 3 X