23-11-2013 – NK Airtumbling en NK Clubteams – Middelburg

Senioren springploeg succesvol op het NK

Vol enthousiasme reisden de dames op vrijdag al af naar Zeeland. Het seniorenteam bestaande uit Ellis Slotman, Marleen Haandrikman, Amber van Laar, Brigitte Bakhuis, Jolinda Bokhorst, Mandy Bosch, Rosanne Dubbink, Mariska Baalhuis, Karen en Hanneke Kottier verheugden zich op het moment waarop zij zich konden meten met de beste springploegen van Nederland.
 
Het niveau van de deelnemende verenigingen was hoog. Er werd gesprongen op vijf onderdelen, waarbij de hoogste vier scores bij elkaar op werden geteld. In de ochtend werd er gestart op plank pegasus, waarop keurig gesprongen werd. De salto’s werden hoog gesprongen en de steunsprongen werden netjes afgeduwd. Met grote voorsprong werden ze hierop eerste. Om minitrampoline werden de tien sprongen prachtig en in hoog tempo uitgevoerd. De schroefanderhalf en ook de dubbele schroef en dubbele salto’s werden getoond. De jury waardeerden de hoge moeilijkheid van de sprongen en vond ook hier dat de dames een eerste plaats verdienden. Op tafel en tumbling konden de dames in de moeilijkheid van de sprongen zeker met de besten meekomen. In de uitvoering werden er echter enkele foutjes gemaakt, wat resulteerde in mooie derde plaatsen. Minitrampoline pegasus was goed voor plaats 4. De uitslag werd erg spannend gemaakt. In totaal behaalden de dames van LOVA met slechts een nihil verschil van 0,2 punten op de nummer twee keurig het brons!
 
Op airtumbling werd tevens voor het eerst meegedaan. Hierdoor wisten we niet goed wat we konden gaan verwachten. De concurrenten lieten sprongseries met veelal gelijke uitgangswaarden zien. LOVA kon zeker goed meekomen. De dames lieten prachtige series zien, waarbij er tevens hoog werd gescoord in uitvoering. Dit resulteerde in een fantastische tweede plaats op het NK Airtumbling. Mandy, Rosanne en Mariska deden ook mee aan het NK individueel airtumbling. Zij lieten prachtig uitgevoerde series zien en behaalden keurig plaats 13 en een gedeelde 19de plaats. Een prachtige prestatie in een enorm groot en sterk deelnemersveld.
 
Ook de terugreis werd één groot feest. De dames, leiding en enthousiaste supporters kijken terug op een zeer geslaagde wedstrijddag en weekend!
2013-11-24