02-11-2013 – plaatsingswedstrijden Groepsspringen A/B-lijn – Nijverdal

LOVA plaatst zich voor NK Groepsspringen

In de nieuwe selectie turnpakjes zagen de meiden er prachtig uit. De senioren verschenen die dag tevens in hun nieuwe trainingspak. Om een plek op het NK te bemachtigen moesten de teams in de top drie eindigen met een minimaal aantal punten als voorwaarde. De junioren sprongen in de ochtend erg netjes en hoog met hier en daar nog wel een enkele valpartij en een onzuiver uitgevoerde sprong. De meiden scoorden hoog in hun uitvoering en lieten teven een hoge moeilijkheid van de sprongen zien. Zij wisten zich in de B-lijn op minitrampoline, plank pegasus en op tumbling direct te plaatsen. Op tafel wisten ze zich in de A-lijn direct te plaatsen. Op trampoline pegasus hopen de meiden nog op een uitnodiging. Ze werden hier met een keurige score 4de.   

Voor de senioren was de concurrentie tevens sterk en het niveau in de B hoog. Er deden enorm veel teams mee en dus werd het moeilijk om bij de beste drie te eindigen. Beide teams gingen er volledig voor, maar kampten helaas met blessures en ziekte. Hierdoor werd niet alles naar wens uitgevoerd. De eindscores lagen wel erg dicht bij elkaar. Voor team 1 werd er een directe startbewijs op  tumbling behaald. Hier werden prachtige series gesprongen en scoorden de meiden hoog in moeilijkheid en uitvoering. Op tafel wist team 2 zich direct te plaatsen. Zij sprongen lager in moeilijkheid, maar wisten de sprongen naar behoren te springen, wat resulteerde in een top 3 klassering. Er werden nog enkele top 10 klasseringen behaald en daarmee wordt gehoopt op een uitnodiging om alsnog op een toestel uit te komen op het NK Groepsspringen op 8 februari in Surhuisterveen.

 

Deelnemers:

Junioren A/B Sterre Mulder, Rosa-Lynn Westera, Marlou Teunis, Iris Smit, Isa Schottert, Merena Jansen, Sanne Derks en Maaike Beumer. Op het onderdeel tumbling deden Myrthe Zomer en Lotte Pekkeriet ook mee. De geblesseerde Amber ten Hartog was er voor de ondersteuning.

3111541
 

Senioren A/B-lijn

Team 1: Mandy Bosch, Mariska Baalhuis, Rosanne Dubbink, Hanneke Kottier en Erin Hendriksen,

Wisselend van team: Amber van Laar, Ellis Slotman, Marleen Haandrikman, Brigitte Bakhuis, Jolinda Bokhorst, Manon van der Leeden en Marjolein Ekkel,

Team 2: Nina van Beek, Renate Hendriksen, Daniëlle Kuiper, Annemarie Hekman, Els Kottier, Annemarie Uitzetter. De senioren werden ondersteund door Karen Kottier.

3111540
Uitslagen:
 
Dames Junioren B: 
Minitrampoline Plaats 2
Springtoestel plank Plaats 2
Tumbling Plaats 2 
 
Dames Junioren A: 
Tafel Plaats 3
Springtoestel Minitrampoline Plaats 4
 
Dames Senioren B: 
Minitrampoline Team 1 Plaats 6 Team 2 Plaats 16
Springtoestel plank Team 1 Plaats 9 Team 2 Plaats 10
Tafel Team 1  Plaats 12 Team 2 Plaats 3
Tumbling Team 1 Plaats 3    
Springtoestel minitrampoline B     Team 2 Plaats 11
Springtoestel minitrampoline A Team 1 Plaats 5