Plaatsingswedstrijd 4e divisie Emmeloord 19 januari

Vandaag mochten maarliefst 15 turnsters op pad naar de plaatsingswedstrijd 4e divisie in Emmeloord. Over de gehele dag verdeeld kwamen alle turnsters in actie op de onderdelen sprong, brug, balk en vloer, waar zij hun oefeningen mochten laten zien.

Romy, Linde en Lieke mochten de spits afbijten in ronde 1. Romy en Linde mochten voor het eerst op vloer hun oefening op muziek en die grote vierkante vloer laten zien. Dit deden zij hartstikke goed. Linde liet de beste sprongen zien uit haar categorie en Romy bleef op de balk staan met de koprol! Ook Lieke turnde een hele mooie en strakke balkoefening!
Lieke en Linde hebben zich beide geplaatst voor de finale!

In ronde 2 was het de beurt aan Bente, Marèll, Anouk en Charlotte. Voor het eerst mochten zij hun eigen oefeningen bedenken. Alle meiden hadden moeite met bepaalde onderdelen en elementen. Ze hebben elkaar dan ook hard aangemoedigd met als resultaat allemaal strakke oefeningen. Daar mogen ze trots op zijn! Als afsluiter van deze ronde mocht Bente de bronzen medaille ophalen en is daarbij door naar de finale.

In ronde 3 turnden Esmée in baan 2. Jasmijn, Amy, Jula, Fleur Tess mochten in baan 1. Voor hun was het ook de eerste wedstrijd waarop zij hun vloeroefening op muziek en op de vierkante vloer mochten turnen. Dit bracht de nodige spanning met zich mee, maar alle vijf hebben een goede oefening neergezet. De dames hebben laten zien dat ze goed meekomen met de concurentie. Zo eindigde Amy in de top 5 op sprong, deed Fleur de koprol op balk alleen, maakte Tess een mooie radslag op balk, lukte het Jasmijn om op te hurken op brug en liet Jula zien hoe hoog zij aan de brug kon zwaaien.
Esmée liet prachtige oefeningen zien en bleef op de balk staan. Dit werd beloond met een 1e plaats op dit onderdeel. Ook op vloer en sprong behaalde zij de top 3. Esmée mocht uiteindelijk de bronzen medaille ophalen en is door naar de finale.

In ronde 4 turnde Nadesh in baan 1 en Alisha in baan 2.
De concurrentie was hoog, waardoor beide dames hard hun best moesten doen. Nadesh turnde netjes, maar vergat een aantal elementen door de zenuwen, waardoor ze helaas geen finaleplek haalde. Wel liet zij één van de mooiste sprongen zien en eindigde op het onderdeel sprong in de top 3, mede dankzij haar “stick it” landing.
Alisha turnde in de categorie senior op alle onderdelen een nette oefening. Ze liet mooie spagaatsprongen zien en een mooie pirouette met geheven been op vloer. Er waren een aantal kleine foutjes, waardoor ook Alisha naar de play off gaat.

De meiden die zich niet direct geplaatst hebben voor de finale, hebben nog een kans tijdens de play off in Wierden. Daar kunnen zij alsnog een plekje bemachtigen voor in de finale.
Wij als leiding zijn ontzettend trots op alle turnsters! Het was een gezellige en geslaagde wedstrijddag.