LOVA Nederlands kampioen groepsspringen

Op zaterdag 8 december kwamen er 3 teams van LOVA in actie op de Nederlandse Kampioenschappen groepsspringen in Hardinxveld-Giessendam. Deze 3 teams hebben tijdens de plaatsingswedstrijden begin november gezamenlijk 12 starttickets voor het NK bemachtigd.

In de ochtend was het de beurt aan de dames van de Jeugd B. Dit talentvolle team bestaat uit: Lieke ten Kleij, Nadesh Pekkeriet, Jodi Pas, Evi Grondman, Noa Disberg, Anouk Zijlstra, Charlotte van Haarst, Leah Schoemaker en Marell Drent. De dames begonnen op het onderdeel plankoline kast. Deze dames vinden dit een lastig onderdeel, maar met keurige sprongen behaalden ze net buiten het podium een 4e plek. Op de onderdelen trampoline pegasus en trampoline werden door een paar kleine fouten een 4e en 5e plek behaald. Deze meiden kunnen terug kijken op een gezellige wedstrijddag en gaan samen met trainsters Rosanne en Tamara hard trainen om volgend jaar nog meer te kunnen behalen!

De dames van junioren A dat bestaat uit Esmee Schoemaker, Alisha Coenraad, Sohphine Nijland, Sabine Lamberts, Bente Vos, Yushi Meijerink en Faith Meijer hadden hun wedstrijd verdeeld over de ochtend en middag. Marin Krahwinkel, Lianne Sloof en Jade Kuiper moesten zich afmelden voor de wedstrijd i.v.m. blessures. De dames mochten de spits afbijten op het onderdeel trampoline pegasus. Daar werd door een viertal meiden de tsukahara uitgevoerd. Esmee Schoemaker maakte haar tsukahara zelfs in een gestrekte uitvoering. Op dit onderdeel behaalden de dames een keurige 4e plek. Tijdens het inspringen op het onderdeel trampoline viel Esmee Schoemaker geblesseerd uit en moesten de dames door met z’n zessen. Geen reserves.. iedereen moest alles gaan springen. De knop ging om en de dames gingen er volledig voor. Op trampoline behaalden de dames een 4e plek en op trampoline tafel een keurige 3e plek. Op de onderdelen airtrack en plank pegasus waren de meiden helemaal in hun element. Sprongen werden netjes en beheerst uitgevoerd en werden door de jury beloond met het hoogst haalbare podium. Op beide onderdelen behaalden de dames de Nederlandse titel. Op het onderdeel plank pegasus mochten de dames ook nog eens een wisselbeker in ontvangst nemen voor de hoogste dagscore op dit onderdeel. Wat een geslaagde dag voor deze dames.

Ook kwamen de dames senioren A in actie in de middagwedstrijd. Het team bestaat uit Merena Jansen, Isa Schottert, Marloe Teunis, Zoë Wessels, Marith Nijboer, Ellis Slotman, Femke Dubbink en Lotte Pekkeriet. De wedstrijd werd gestart op het onderdeel trampoline pegasus, de dames werden hier 5e. Daarna door naar trampoline tafel, waar een mooie 4e plaats werd behaald. Op het onderdeel plank lieten de dames mooie sprongen zien, wat werd beloond met een knappe 2e plaats. Als laatste het onderdeel trampoline, hier werd een nieuwe serie gesprongen. Een gehele serie met 6 dubbelsalto’s, gevolgd door een serie met o.a. een dubbele hoeksalto, tsukahara gehurkt en een gestrekte salto met 2,5 schroef er in, allemaal tot stand! Super knap, de dames werden hier verdiend 3e van Nederland!

De trainsters Tamara Coenraad, Rosanne Dubbink en Mandy Bosch zijn ontzettend trots op de neergezette prestaties van deze toppers. In totaal gingen er 5 prijzen mee terug naar Vroomshoop.