Dames junioren A van L.O.V.A behaald 5 startbewijzen voor Nederlands Kampioenschap

Op zaterdag 10 november werden de plaatsingswedstrijden voor de Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Het Nederlands Kampioenschap zal plaats gaan vinden op 8 december in Giessendam. Onze dames junioren A waren in het middagprogramma aan de beurt en mochten zich proberen te plaatsen voor vijf toestellen.

De dames junioren A onder leiding van Mandy Bosch en Rosanne Dubbink mochten deze dag uitkomen op het A niveau. Het team bestaat uit; Bente Vos, Sophine Nijland, Sabine Lamberts, Jade Kuiper, Faith Meijer, Esmée Schoemaker, Yushi Meijerink en Alisha Coenraad. Een jong en enthousiast team dat ontzettende goede prestaties heeft neergezet. Lianne Sloof en Marin Krahwinkel behoren ook tot dit team maar moesten zich helaas afmelden i.v.m. een blessure.

L.O.V.A begon op het onderdeel trampoline. Er werd voor het eerst een dubbele schroef uitgevoerd door drie meiden van het team. Verder werd er keurig gesprongen en netjes afgewerkt. Bij één van de laatste sprongen kwam springster Sophine Nijland raar ten val en kon hierdoor helaas de wedstrijd niet voortzetten.

Toch hebben de dames op dit onderdeel zich als tweede weten te plaatsen voor het NK.

Vervolgens gingen de meiden naar het toestel airtrack. Dit is een onderdeel waar dit team erg goed in is. De dames hadden dan ook een hoge moeilijkheidsgraad kwa sprongen maar ondanks dat werd alles keurig netjes uitgevoegd. De dames werden beloond met een punten totaal van 22,35 en zijn hiermee als eerste geplaatst voor het NK.

Daarna volgende de toestellen trampoline pegasus (3e), trampoline tafel (3e) en plank pegasus (2e).

Op deze onderdelen hebben de dames erg netjes gesprongen maar nog wel wat kleine foutjes gemaakt. Op het onderdeel plank viel Bente Vos uit waardoor het hele team alle sprongen moest springen. Dit hebben de dames netjes opgelost en ze stonden er als een hecht team om elkaar op te vangen. Toch hebben zij zich ook op deze drie toestellen weten te plaatsen.

De dames mogen dus op vijf toestellen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. Hopelijk zullen we dan starten met ons volledige team van tien springsters.

Dit team kan terugkijken op een erg succesvolle en plezierige dag! We gaan ons richtingen op de Nederlandse Kampioenschappen op 8 december in Giessendam.

Volg al onze uitslagen, wedstrijden en activiteiten via onze facebook- en Instagram pagina of ga naar www.lova-vroomshoop.nl