Laatste plaatsingswedstrijd junior supplement E en senior supplement D 🤸🏽‍♀️

Op zaterdag 18 maart werden de laatste plaatsingswedstrijden voor de junioren supplement E en senior supplement D geturnt. In wedstrijdronde 1 kwamen junioren Anouk Zijlstra en Lieke ten Kleij in actie. Helaas konden Charlotte van Haarst en Marèll Drent niet meedoen wegens blessures. De meiden startten sterk op brug, waar Lieke 2x de kip turnde. Deze kon Anouk helaas nog niet laten zien, maar wel turnde zij een hele nette en strakke oefening wat een hoog puntenaantal kreeg. Door naar balk, waar beide meiden weer erg strak turnden en vooral lieten zien dat netheid erg belangrijk is. Helaas moest Anouk twee keer de balk verlaten, maar Lieke turnde een 3e beste score bij elkaar! Op vloer deed Anouk een achterwaartse streksalto met 1/2 draai en haar wisselspagaatsprong werd perfect uitgevoerd in combinatie met een kattensprong hele draai. Dit werd beloont met een 1e beste score op dit onderdeel in haar categorie. Als laatste turnden de meiden keurige en stabiele sprongen op het onderdeel sprong, waar Anouk een 3e beste score kreeg.
Beide meiden kunnen terug kijken op de beste wedstrijd van dit seizoen voor hunzelf. Lieke is als 5e geëindigd en Anouk als 7e.
In ronde 4 was het de beurt aan Alisha Coenraad. Na 3 rondes gejureerd te hebben, was het ook nog haar beurt om te turnen. Ze begon op het onderdeel brug, waar ze een keurige oefening liet zien en haar oefening eindigd met een super mooie salto1/2 draai uit de brug. Op balk liet Alisha een keurige oefening zien, helaas gleed haar voorste voet tijdens de arabier eraf en viel ze van de balk. Het derde onderdeel was vloer. Hier liet ze een prachtige oefening op muziek zien met mooie loopsprongen en een keurige overslag salto. Deze vloeroefening werd beloont met een 3e plaatst. Het laatste onderdeel was sprong. Alisha turnde een half in half uit waarbij ze keurig afduwde. Alisha eindigde uiteindelijk als 5e. Ook Alisha kan terug kijken op een keurig wedstrijd seizoen!