LOVA Vroomshoop 2x zilver op NK teamgym

LOVA Vroomshoop 2x zilver op NK teamgym

 

Op zaterdag 4 februari 2023 vond het NK teamgym plaats in Schiedam. LOVA reisde deze dag met 5 teams af naar het zuidwesten om aan de startblokken van deze wedstrijd te kunnen verschijnen.

 

In de ochtend waren de dames senioren B en de dames junioren A aan de beurt.

Het senioren B team bestond uit Alisha Coenraad, Jade Kuiper, Marin Krahwinkel en Sabine Lamberts. In deze wedstrijd werd wat meer risico genomen, zo lieten deze dames mooie dubbele salto’s zien op het onderdeel minitrampoline. Ook op het onderdeel airtrack werd netjes gesprongen. Dit team werd in dit sterkte deelnemersveld 4e.

Het junioren A team bestond uit Anouk Zijlstra, Bente Vos en Jasmijn Egberts. Deze dames sprongen voor het eerst samen in een teamgym wedstrijd. Er werden op beide onderdelen mooie schroeven aan de jury getoond, Bente sprong zelfs een prachtige dubbelsalto met halve draai. De dames werden met 0,05 verschil op de nummer 3 net 4e.

 

In de middag waren de dames jeugd B, junioren B en senioren A aan de beurt.

Het jeugd B team bestond uit Suze Jonker, Senna Hovius, Tess Westerik, Esmee Jansen en Romy Willems. Voor deze dames was het de eerste teamgym wedstrijd en de spanning lag dan ook hoog. De dames wisten knappe salto’s en flikflakken aan de jury te laten zien, en mochten dan ook dik verdiend plaatsnemen op het zilveren podium!

Het junioren B team bestond uit Marell Drent, Jula Lindeboom en Evi Grondman. Ook voor deze dames was dit de eerste teamgym wedstrijd in deze samenstelling. In een ijzersterk deelnemersveld van maar liefst 18 teams werd dit team 12e.

Het senioren A team bestond uit Ayla Willems, Marith Nijboer, Esmee Schoemaker en Jente ten Donkelaar. De laatste weken moesten deze dames kampen met wat blessures, waardoor de voorbereidingen niet ideaal waren. Ze moesten op beide toestellen wat foutjes incasseren, maar ondanks dat werden de sprongen hoog beoordeeld. Op dit allerhoogste niveau werden de dames 2e van Nederland.

 

De trainsters Rosanne Dubbink, Lianne Schoemaker en Mandy Bosch zijn trots op de mooie prestaties van de teams. De komende weken zullen we verder trainen voor het NK clubteams, welke op 01-04-2023 worden georganiseerd door LOVA in sporthal ‘Het Punt’ te Vroomshoop.