3 keer goud op eerste springwedstrijd

LOVA Vroomshoop drie keer goud op eerste springwedstrijd! 🥇
Na een lange periode zonder wedstrijden mochten de dames van de springselectie afgelopen zaterdag 9 oktober eindelijk weer in actie komen op de wedstrijdvloer. De regionale kampioenschappen groepsspringen voor de junioren en senioren categorie vond plaats in Nijverdal. LOVA kwam op deze dag uit met twee teams: één juniorenteam B-niveau en één seniorenteam A-niveau.
In de ochtend mochten de dames senioren A het spits afbijten. Het team bestaat uit Femke Dubbink, Esmee Schoemaker, Jade Kuiper, Jente ten Donkelaar, Leanne Bakker, Leonie Marsman, Marith Nijboer en Sabine Lamberts. De dames sprongen voor het eerst in deze samenstelling, maar begonnen ondanks dat ijzersterk op deze dag. De dames lieten op verschillende onderdelen mooie dubbele salto’s en tsukahara’s zien. Ze zijn Overijssels kampioen op de onderdelen airtrack, plank pegasus en minitrampoline tafel. Op het onderdeel minitrampoline pegasus werd het zilver en op minitrampoline mochten de dames brons in ontvangst nemen. Een hele knappe prestatie op deze eerste springwedstrijd van het seizoen 🔥.
In de middag was het de beurt aan de dames junioren B. Ook in dit team zijn er vier nieuwe dames doorgestroomd vanuit de dames jeugd. Zij hadden nog nooit eerder een springwedstrijd gesprongen. Het jonge, maar zeer talent volle team dat bestaat uit Jula Lindeboom, Jasmijn Egberts, Tess Bijlstra, Romy Willems, Anouk Zijlstra, Evi Grondman, Maréll Drent en Bente Vos liet deze middag keurige nette sprongen zien aan de jury. Waarbij het voor de jongste vier een grote prestatie was om voor het eerst op dit niveau in team verband zich staande te houden, werden er door de ervaren springsters nieuwe sprongen uitgevoerd waaronder de dubbele salto en dubbele schroef op trampoline en tsukahara op trampoline pegasus. Op het onderdeel airtrack werden de dames door de jury beloond met een prachtige 3e plaats🥉
Op plank pegasus en trampoline pegasus vielen zij net buiten het podium.
De trainsters Rosanne Dubbink en Mandy Bosch zijn onwijs trots op deze leuke groep springsters.
We zullen ons nu gaan voorbereiden op de plaatsingswedstrijd voor het NK groepsspringen. Deze plaatsingswedstrijd voor de dames senioren zal op 30 oktober in sporthal ‘Het Punt’ te Vroomshoop plaatsvinden, LOVA is de organiserende vereniging van deze wedstrijd. Komt u ons aanmoedigen? 👏🏻🥳 Informatie over deze wedstrijd is binnenkort te vinden op onze website en social media.