14-02-2015 – play-off wedstrijden 4e divisie – IJsselmuiden

Goud en zilver voor LOVA-turnsters!

Alisha Schonewille, Danee Kikkert en Esmée Schoemaker waren het eerst aan de beurt. Het was een rustige wedstrijdronde met maar zeventien deelnemers. Helaas gingen er ook maar weinig meisjes door naar de finale. Onze turnsters hebben hun best gedaan, maar zijn helaas niet door. Esmée haalde een 7e plaats, Danee werd 10e en Alisha 13e.
Muriel Braakman turnde een goede wedstrijd. Ze zette de hoogste score neer op de toestellen sprong en vloer, een knappe prestatie. Muriel mocht het podium op, want zij won de zilveren medaille.
In de laatste ronde turnden Roos Schottert en Alisha Coenraad in baan 1. In baan 2 turnden onze oudste selectieleden Amber ten Hartog, Marloe Teunis en Maaike Beumer. Voor Alisha ging de wedstrijd heel goed, want zowel op sprong, balk en vloer haalde zij de hoogste score. Dit werd natuurlijk beloond met een gouden medaille! Roos Schottert werkte zichzelf omhoog in het eindklassement door als tweede te eindigen op sprong. Roos werd uiteindelijk 8e en mag ook door naar de finale. Bij de seniores werd de hoogste score gehaald door Maaike. Maaike eindigde als 5e en mag haar oefeningen nogmaals laten zien bij in de finale. Marloe kan prachtig turnen en scoorde ook het hoogst op sprong, maar de balkoefening verliep niet helemaal naar wens. Marloe is uiteindelijk 9e geworden. Voor Amber was het de eerste volledige toestelwedstrijd sinds lange tijd. Ze heeft nette oefeningen geturnd waar ze trots op mag zijn. Amber werd 12e.
De vier turnsters die door zijn naar de finale sluiten aan bij de andere acht LOVA-turnsters die zich al hebben geplaatst voor deze wedstrijd.