07-02-2015 – NK Groepsspringen – Almelo

Succes voor LOVA

Het team begon de wedstrijd op het onderdeel trampoline pegasus. Op dit toestel werd ontzettend netjes en mooi gesprongen. Tijdens de laatste series werden er nieuwe sprongen uitgevoerd. De anderhalve schroef was een van deze sprongen. De jury beloonde de mooie uitgevoerde sprongen met een punten aantal van 21,00.
Dit team behaalde op dit onderdeel een keurige derde plaats.
Vervolgens ging het team direct na het toestel trampoline pegasus door haar plank pegasus. De meiden hadden veel energie verloren op het vorige toestel maar dat kon de jury absoluut niet zien. Dit team had zich tijdens de plaatsingswedstrijden op dit onderdeel als 1e geplaats. Ook dit keer vond de jury het super gaan en beloonde de meiden met een punten aantal van 20,85. Op dit onderdeel zijn ze Nederlands Kampioen geworden.
Als laatste twee onderdelen hadden de meiden trampoline tafel en trampoline. Ook hier werden veel nieuwe sprongen uitgevoerd. Op trampoline werd voor het eerst in de laatste twee series de dubbele salto’s en de dubbele schroeven uitgevoerd. Op het onderdeel trampoline behaalde dit team maar liefste 23.35 punten. Een ontzettende hoge score. Op trampoline tafel behaalde dit team een punten aantal van 20.30. Op beide toestellen een mooie 3e plaats.
Maar liefst 4 prijzen op 4 toestellen voor dit team. Een ontzettende knappe prestatie waar we allemaal trots op kunnen zijn.
In de middag waren de 2 senioren teams aan de beurt o.l.v. Lysanne Velthuis. Het senioren A team bestaat uit Marleen Haandrikan, Iris Smit, Maaike Beumer, Amber van Laar, Marloe Teunissen, Rosanne Dubbink, Merena Jansen, Ellis Slotman en Sanne Derks (die helaas niet mee kon doen vanwege een blessure.
De dames van het A team waren maar liefst op 3 onderdelen geplaatst en kwamen uit op plank pegasus, trampoline en trampoline tafel. Ze hebben het heel goed gedaan en laten zien wat ze konden. Door de vele concurrentie op het allerhoogte niveau waren de punten helaas niet genoeg voor een podium plek.
Met de komst van een nieuwe trampoline en het trainen in een nieuwe sporthal hopen we volgend jaar prijzen mee richting Vroomshoop te nemen voor het A team!
Het senioren B team bestaat uit Brigitte Bakhuis, Annemarie Hekman, Renate Hendriksen, Mireille van Veen, Tessa Hendriks, Manon van der Leeden, Erin Hendriksen, Hanneke Kottier, Marjolein Ekkel, Danielle Kuiper en Karen Kottier (die helaas niet mee kon doen)
Deze dames kwamen op alle 4 de onderdelen uit. De concurrentie was deze dag erg groot. Op elk onderdeel waren er maar liefst minimaal 12 tegenstanders. Ze hebben een nette en stabiele wedstrijd gesprongen. Wat heeft geresulteerd dat ze met 21,15 punten nummer 2 van Nederland zijn geworden op het onderdeel tafel.

Al met al kunnen wij terug kijken op een mooie en geslaagde dag!