11-11-2017 – LOVA behaalt 15 finaleplaatsen voor NK in Sittard

Op zaterdag 4 en 11 november j.l. werden de eerste twee plaatsingswedstrijden voor het Nederlands kampioenschap gehouden. Voor de dames jeugd en senioren was dit in Heerenveen en voor de dames junioren in Nunspeet.

LOVA kwam tijdens deze twee dagen met vier teams uit. Jeugd B, Junioren B, Senioren B en Senioren A.

De dames jeugd is een team dat bestaat uit 9 jonge talentvolle springsters. Lieke ten Kleij, Nadesh Pekkeriet, Jodi Pas, Evi Grondman, Anouk Zijlstra, Marell Drent, Lianne Sloof en Bente Vos mochten op vier toestellen laten zien wat ze in huis hadden. Op drie van de vier toestellen hebben de dames een finale plek behaald op het NK. Een hele knappe prestatie voor z’n jong team met weinig ervaring.

Marin Krahwinkel, Jade Kuiper, Danee Kikkert, Esmee Schoemaker, Faith Meijer, Sabine Lamberts, Sophine Nijland en Alisha Coenraad zijn 8 fanatieke junioren springsters die voor de wedstrijd precies wisten welk doel ze wilden bereiken. De dames hebben voor sprongen gekozen die ze goed kunnen en geprobeerd om deze zo keurig mogelijk uit te voeren. Op trampoline zat de jury met open mond te kijken. Prachtige sprongen werden er door de dames uitgevoerd. Op dit toestel hebben ze zich dan ook als tweede geplaatst. Ook op de andere vier toestellen hebben de dames zich geplaatst voor het NK.

De dames senioren A/B kwamen op 4 november in actie in Heerenveen. Het senioren B team bestaat uit Roos Schottert, Femke Dubbink, Dionne Snippe, Julia Kempers, Maureen Webbink en afwisselend Yushi Meijerink, Merena Janssen, Anouk Beumer, Isa Schottert en Marloe Teunis. In een sterk deelnemersveld met veel teams was het van tevoren al duidelijk dat het moeilijk zou worden om een ticket voor het NK te bemachtigen. Toch wisten deze dames zich knap als 3e te plaatsen op het onderdeel minitrampoline en 6e op het onderdeel minitrampoline pegasus. Op de overige onderdelen was het puntentotaal helaas niet genoeg voor een plaats op het NK.

Het airtrackteam, bestaande uit Anna Wolters, Ayla Willems, Zoë Wessels, Marith Nijboer, Lotte Pekkeriet, Marloe Teunis, Yushi Meijerink en Anouk Beumer, liet een super mooie serie zien zonder grote fouten. Dit team plaatste zich knap als 1e in de B categorie voor het NK. Een super prestatie!

De senioren A, bestaande uit Anna Wolters, Ayla Willems, Zoë Wessels, Marith Nijboer, Lotte Pekkeriet en afwisselend Yushi Meijerink, Merena Janssen, Anouk Beumer, Isa Schottert en Marloe Teunis draaiden een goede wedstrijd. Ook hier een zeer sterk deelnemersveld met veel teams, maar de dames wisten dat er kansen waren en zijn hier samen voor gegaan. Op trampoline tafel liep niet alles vlekkeloos en werden ze 6e. Minitrampoline een knappe 2e plaats, minitrampoline pegasus een 4e plaats en ook op springplank pegasus een 4e plaats. Dit team heeft zich op alle onderdelen weten te plaatsen voor het NK op 9 december in Sittard.

Op zaterdag 9 december zullen de Nederlandse Kampioenschappen plaatsvinden in Sittard. We gaan proberen om hier net zulke mooie prestaties neer te zetten als bij de plaatsingswedstrijden.