25-11-2017 – LOVA behaald 4e en 6e plaats op NK clubteams

Op zaterdag 25 november werden in Dalen het NK clubteams gehouden voor het groepsspringen op A, B en C niveau. Er werd gesprongen op vier onderdelen, waarbij de totale score van deze vier onderdelen bepalend was. LOVA was vertegenwoordigd met twee teams, één op het A-niveau en één op het B-niveau.

In de ochtend mochten de senioren B van start. Dit team bestaat uit Jade Kuiper, Faith Meijer, Esmee Schoenmaker, Sophine Nijland, Femke Dubbink, Julia Kempers, Maureen Webbink, Roos Schottert en Amber van laar. Er sprongen in totaal zeven teams mee in deze categorie. Het team van LOVA springt met vier junioren, voor deze meiden was het de eerste keer in een seniorenwedstrijd. De dames begonnen op het onderdeel plank pegasus, ze moesten wat foutjes incasseren en de jury is streng. Na dit eerste onderdeel was de meeste spanning er af en herpakten ze zich goed. Het team behaald op het onderdeel trampoline pegasus zelfs de tweede score! Heel knap in dit deelnemersveld. Dit team kwam met een puntentotaal van 67.85 op een mooie 6e plaats.

In de middag was het de beurt aan het senioren A-team. Dit team bestaat uit Anna Wolters, Ayla Willems, Zoë Wessels, Marith Nijboer, Yushi Meijerink, Lotte Pekkeriet, Marloe Teunis, Isa Schottert en Merena Jansen. De A-categorie is een zeer sterk deelnemersveld met vijf teams die allen het op het hoogste niveau springen. Het team van LOVA heeft de afgelopen wedstrijden laten zien op dit niveau thuis te horen, wat al een hele knappe prestatie op zich is. De dames behaalden op het onderdeel trampoline tafel zelfs de hoogste score! Helaas moesten er op het onderdeel plank pegasus wat foutjes geïncasseerd worden, waardoor het moeilijk was om nog mee te dingen voor een podiumplaats. Ze behaalden een hele mooie 4e plaats met een puntentotaal van 73.80, slechts 0.20 achter de nummer 3.

Een geslaagde dag met mooie resultaten. Dit was een mooie wedstrijd om eens wat meer risico te nemen met de sprongen, wat goed heeft uitgepakt. Met deze resultaten op zak kan er de komende twee weken hard getraind worden voor het NK op 9 december in Sittard. De trainsters Rosanne Dubbink en Mandy Bosch zijn enorm trots op deze grote groep fanatieke springsters!