06-06-2015 – NK Groepsspringen Jeugd – Sittard

LOVA straalt op Nederlands Kampioenschap

De meiden begonnen op het onderdeel tumbling. Ze deden vooor het eerst op dit toestel mee. Veel mooie sprongen, maar af en toe nog een klein foutje. Ondanks dat hebben de meiden op dit toestel een prachtige 7e prijs behaald. Het toestel trampoline pegasus volgde direct daarna. Op dit onderdeel beloonde de jury het team met een 2e plek. Tweede van Nederland, een super goede prestatie.
 
Vervolgens gingen de meiden door naar het onderdeel trampoline. De streksalto’s werden hier keurig netjes uitgevoerd. Ook de andere sprongen zagen er netjes uit en de meiden sprongen ontzettend hoog. Helaas belandde dit team net naast het podium, maar wel een prachtige 4e plaats.
 
Als laatste gingen ze naar het onderdeel plankoline kast. Tijdens het inturnen moedigden de meiden elkaar ontzettend goed aan. Een prachtig gezicht was dat. Toen de wedstrijd eenmaal begon, zagen we toch dat een aantal meiden erg nerveus was. Er werden een aantal foutjes gemaakt, maar volgens de jury deed het team van LOVA het ontzettend goed. De meiden werden op dit toestel 3e van Nederland.
 
Een super dag met twee prachtige prijzen !