02-04-2016 – 4e divisie finale dames turnen – Kampen

2 turnsters van LOVA door naar de districtsfinale

Manel heeft een keurige wedstrijd gedraaidmet een geweldige score op balk. Tijdens de prijsuitreiking stond Manel op een 3e plek op het podium. Helaas was er een grote fout gemaakt, waardoor ons later door de KNGU werd verteld dat de scores verkeerd waren opgeteld en toen bleek dat Manelgeen 3e was geworden. Manel heeft een goede wedstrijd laten zien waar de leiding erg trots op is!

Anna en Zoë hadden zich niet rechtstreeks geplaatst voor de finale, maard.m.v. een goede Play-off wedstrijd. Ze begonnen op sprong. Anna heeft 2 keurigesprongen laten zien. Zoë stond klaar om haar eerste sprong te gaan doen, echterverstapte ze zich tijdens haar aanloop waardoor ze veel pijn had aan haar achillespees. Ze kon helaas niet verder turnen en lag uit de wedstrijd.

Anna knokte tijdens deze wedstrijd hard door. Ze liet op elk toestel nieuwe elementen zien en dit waardeerde de jury met mooie cijfers. Anna heeft zich hierdoor geplaatst voor de districtsfinale.

In de 3eronde kwamen Ellis Slotman, Faith Meijer en Esmee Schoenmaker in actie.

Ellis liet in de categorie Senior een redelijk goede wedstrijd zien. Tijdens de Play-off wedstrijd had ze geknokt voor deze finale plek. Ze heeft een plekje weten te bemachtigen binnen de top 15! Een keurige prestatie.

Faith en Esmeé waren best een beetje zenuwachtig. Beide meisjes hebben heel hard getraind voor deze wedstrijd. Ze wisten bij sprong een keurige 1e en 2e score neer te zetten. Helaas lieten ze op balk en vloer een aantal puntjes liggen, waardoor ze zich niet hebben geplaatst voor de districtsfinale. Toch mogen ze trots zijn op deze goedeprestatie.

In de laatste ronde was het de beurt aan de jeugd 2 meiden Marith Nijboer en Sophine Nijland. Zij mochten hun oefeningen laten zien op de 4 toestellen: vloer, balk, brug en sprong.

Tijdens de plaatsingswedstrijd wisten deze 2 meiden zich rechtstreeks te plaatsen voor deze finale. Ze hebben toen een topwedstrijd laten zien. Tijdens een finale wedstrijd wordt het maken van foutjes echter meteen afgestraft. Dit gebeurde bij beide meiden dan ook.De jury was streng en zag de kleine foutjes die de meiden maakten. Helaas hebben ze zich niet weten te plaatsen voor de districtsfinale.

De leiding van LOVA is zeer tevreden met de neergezette resultaten van alle meiden.

We kijken uit naar de districtsfinale op 28 mei in Hengelo én naar het nieuwe seizoen.