LOVA Vroomshoop succesvol op NK groepsspringen

Op zaterdag 7 december 2019 vonden de Nederlandse kampioenschappen groepsspringen plaats in Gulpen. Op 2 en 9 november 2019 hebben de dames junioren en dames senioren van LOVA samen 5 startbewijzen voor deze wedstrijd bemachtigd. In totaal gingen er 5 prijzen mee terug naar Vroomshoop.

De dames junioren van LOVA mochten in de ochtend de spits afbijten op drie verschillende onderdelen. Trampoline tafel, plank pegasus en airtrack. Een jong en zeer talentvol team bestaande uit Esmee Schoemaker, Faith Meijer, Marin Krahwinkel, Bente Vos, Evi Grondman, Anouk Zijlstra, Jodi Pas en Marell Drent waren zaterdag goed op dreef. De dames begonnen met het onderdeel trampoline tafel. Elke sprong werd keurig netjes afgewerkt. De dames behaalde op dit toestel een punten totaal van 19,20 en dit was goed voor een prachtige derde plaats. Vervolgens gingen de dames naar het onderdeel airtrack. Vooral in de laatste twee keuze beurten werden er prachtige individuele sprongen gesprongen en kregen een hoge waardering door de jury. Met een punten totaal van 19,65 werden de dames ook op dit onderdeel beloond met een derde plaats. Om het feest helemaal compleet te maken werden de dames op het onderdeel plank pegasus ook derde van Nederland met een punten totaal van 17,80. Drie maal derde van Nederland!

Het dames senioren team, bestaande uit Jade Kuiper, Zoë Wessels, Alisha Coenraad, Sabine Lamberts, Marith Nijboer, Yushi Meijerink, Ayla Willems, Femke Dubbink, Isa Schottert, mochten in actie komen op de onderdelen trampoline pegasus en airtrack. Het spits werd voor deze dames in de middag afgebeten op het onderdeel minitrampoline pegasus. De salto’s, overslagen met hele draai en tsukahara’s gehurkt en gehoekt werden strak uitgevoerd. Mooi hoog en strakke landingen. De dames wisten in het sterkte deelnemersveld een mooie 3e plaats te behalen. Op het onderdeel airtrack was in de laatste weken nog een wijziging ingevoerd, om de moeilijkheidswaarde net wat omhoog te krikken. Dit pakte goed uit, de dames sprongen netjes de sprongen uit. Ook nu mochten de dames een verdienstelijke 3e plaats in ontvangst nemen.

De trainsters Mandy Bosch en Rosanne Dubbink zijn enorm trots op beide teams en kijken terug op een zeer succesvolle en geslaagde dag. De volgende wedstrijden die op het programma staan zijn de Nederlandse Kampioenschappen teamgym en allround.