LOVA Vroomshoop 9x geplaatst voor Nederlands kampioenschap groepsspringen

Op zaterdag 30 oktober 2021 vond de eerste plaatsingswedstrijd groepsspringen voor de jeugd en senioren teams plaats in sporthal ‘Het Punt’ te Vroomshoop. LOVA organiseerde deze wedstrijd en kwam met twee senioren teams in actie op deze dag. Beide teams wisten zich op alle onderdelen te plaatsen voor het NK.

In de ochtend begonnen de dames senioren B de wedstrijd. Dit team bestaat uit Jade Kuiper, Leanne Bakker, Alisha Coenraad, Femke Dubbink, Sabine Lamberts, Yushi Meijerink, Faith Meijer en Marin Krahwinkel. De dames begonnen sterk op airtrack met nette series en weten zich hier als 6e te plaatsen. Op trampoline, trampoline pegasus en minitrampoline tafel werden mooi schroeven, tsukahara’s en dubbele salto’s getoond aan het thuispubliek. Op deze onderdelen weten ze zich knap als 5e, 6e en 5e te plaatsen voor het NK in dit sterke deelnemersveld.

In de middag was het de beurt aan de dames senioren A. Dit team bestaat uit Ayla Willems, Esmee Schoemaker, Marith Nijboer, Lianne Schoemaker, Jente ten Donkelaar, Leonie Marsman en Sanne Nijhuis. Ook deze dames begonnen ijzersterk en hebben zich met bijna 4 punten voorsprong als eerste geplaatst op het onderdeel airtrack. Ook op de onderdelen minitrampoline pegasus en minitrampoline tafel werden de series heel strak uitgevoerd en plaatsen ze zich als eerste. Op het onderdeel minitrampoline werden door sommigen voor het eerst mooie dubbele salto’s met halve draaien getoond. Dit werd beloond met een 2e plaats en dus ook een ticket voor het NK.

Op het onderdeel plank pegasus kwam een gecombineerd team van 9 dames in actie op het A niveau, hier werd een gedeelde eerste plaats behaald en was het volgende NK ticket een feit.

De trainsters Rosanne Dubbink en Mandy Bosch zijn ontzettend trots op de prestatie van deze twee topteams. De organisatie van deze dag verliep super goed mede door alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt, ontzettend bedankt allemaal hiervoor. Over twee weken is het de beurt aan de dames junioren van LOVA om zich te plaatsen tijdens de tweede plaatsingswedstrijd in Almelo.

Het NK vindt op 11 december 2021 plaats in Nijverdal.