Jente ten Donkelaar en Ayla Willems van LOVA Vroomshoop Nederlands Kampioen in Ahoy Rotterdam

Jente ten Donkelaar en Ayla Willems van LOVA Vroomshoop Nederlands Kampioen in Ahoy Rotterdam

 

Op zaterdag 24 juni 2023 vond het Nederlands Kampioenschap individueel springen plaats in Ahoy Rotterdam. LOVA mocht met maar liefst 13 springsters deelnemen aan deze wedstrijd. Zij hebben hiervoor op 13 en 14 mei 2023 een startbewijs weten te bemachtigen.

De dames jeugd A niveau en senioren A en B niveau mochten de spits afbijten tijdens de ochtendwedstrijd. Romy Willems deed als jongste deelneemster van LOVA voor het eerst in haar spring carrière mee aan het NK individueel springen. Zij wist zich op alle drie de toestellen in de top 5 van Nederland te plaatsen. Op het onderdeel airtrack greep ze net naast het podium en werd ze knap 4e. In de categorie senioren A en B kwamen Sabine Lamberts, Alisha Coenraad, Marin Krahwinkel, Jade Kuiper, Zoë Wessels, Jente ten Donkelaar, Ayla Willems en Esmee Schoemaker in actie. Op verschillende onderdelen lieten de meiden keurige sprongen zien en behaalde een aantal dames een plek binnen de top 10.

 

Op het hoogste niveau van Nederland mocht LOVA op het onderdeel trampoline zelfs twee podiumplaatsen innemen. Jente ten Donkelaar werd Nederlands Kampioen op dit onderdeel en met een paar tienden verschil volgde Esmee Schoemaker met een prachtige zilveren medaille. Ayla Willems werd hier 6e. Ook op het onderdeel trampoline pegasus ging het goud en zilver naar LOVA. Ayla Willems werd met 3 geweldige sprongen Nederlands kampioen en Jente ten Donkelaar mocht opnieuw plaatsnemen op het podium, ditmaal voor het zilver.

 

In de middagwedstrijd was het de beurt aan de dames junioren A en B niveau. Marell Drent, Evi Grondman, Anouk Zijlstra en Bente Vos verschenen op de wedstrijdvloer. Ook deze dames lieten nette sprongen aan de jury zien. Bente Vos sprong zelfs sinds lange tijd een tsukahara op pegasus, op dit onderdeel werd zij 6e. In een groot en sterk deelnemersveld wist Anouk Zijlstra een bronzen medaille te bemachtigen op het onderdeel trampoline pegasus. Evi Grondman werd op dit onderdeel keurig 11e en Marell Drent volgde met een 20e plek.

 

Het NK in Ahoy was de laatste wedstrijd van dit seizoen. LOVA kan terugkijken op een fantastisch en succesvol springseizoen! Trainsters Mandy Bosch en Rosanne Dubbink zijn trots op de prestaties van het afgelopen seizoen en bereiden zich weer voor op een nieuw springseizoen.

 

Resultaten

Om bij toe te voegen op de facebook en website:

 

Naam Categorie Eindresultaat

Romy Willems Jeugd A 5e

Esmee Schoemaker Senior A 2e

Jente ten Donkelaar Senior A 1e

Ayla Willems Senior A 6e

Zoë Wessels Senior A 11e

Marin Krahwinkel Senior B 20e

Jade Kuiper Senior B 12e

Alisha Coenraad Senior B 15e

Anouk Zijlstra Junior B 12e

 

Trampoline pegasus

Naam Categorie Eindresultaat

Romy Willems Jeugd A 5e

Jente ten Donkelaar Senior A 2e

Ayla Willems Senior A 1e

Zoë Wessels Senior B 18e

Marin Krahwinkel Senior B 13e

Jade Kuiper Senior B 19e

Sabine Lamberts Senior B 22e

Anouk Zijlstra Junior B 3e

Evi Grondman Junior B 11e

Marell Drent Junior B 20e

Bente Vos Junior A 6e

 

Airtrack

Naam Categorie Eindresultaat

Romy Willems Jeugd A 4e

Ayla Willems Senior A 15e

Jade Kuiper Senior A 18e

Zoë Wessels Senior A 11e

Sabine Lamberts Senior B 10e

Alisha Coenraad Senior B 16e

Anouk Zijlstra Junior B 16e

Evi Grondman Junior B 20e

Bente Vos Junior B 12e