9-12-2017 Dames LOVA Nederlands kampioen groepsspringen

Op zaterdag 9 december werd er gestreden om de Nederlandse titels tijdens het NK groepsspringen in Sittard. De deelnemende teams hebben zich op 4 en 11 november weten te plaatsen voor deze wedstrijd. LOVA was vertegenwoordigd met vier teams: jeugd B, junioren B, senioren B en senioren A.

In de ochtend kwamen de dames jeugd in actie, voor een aantal van deze meiden was dit hun eerste NK. Dit talentvolle team bestaat uit Lieke ten Kleij, Nadesh Pekkeriet, Jodi Pas, Evi Grondman, Noa Disberg, Anouk Zijlstra, Merell Drent, Lianne Sloof en Bente Vos. Na vele weken hard werken mochten de meiden laten zien waar ze zo hard voor hebben getraind. Tijdens de plaatsingswedstrijd hadden ze samen drie tickets bemachtigd voor dit NK. Ondanks weinig ervaring en het hoge niveau won het team twee keer een mooie derde plaats op de onderdelen minitrampoline en airtrack, op minitrampoline pegasus werd het team zesde.

In dezelfde ochtend waren dames junioren B ook actief op de wedstrijdvloer. Dit team bestaat uit Jade Kuiper, Faith Meijer, Danee Kikkert, Marin Krahwinkel, Esmee Schoenmaker, Sabine Lamberts, Sophine Nijland en Alisha Coenraad. De dames begonnen op het onderdeel Airtrack. Keurige sprongen werden er aan de jury getoond en in de laatste serie werden er een aantal salto’s geschroefd achterover getoond. Dit werd beloond met een keurige derde plaats. Daarna volgende het toestel plank Pegasus, vooraf was hier hard op getraind en dit werd door de jury beloond met het hoogst haalbare podium; Nederlands Kampioen! Op de onderdelen trampoline Pegasus en trampoline tafel kwamen de dames net te kort om op het podium plaats te nemen. Beide toestellen een keurige vierde plaats. En dan als laatst trampoline, waar de meiden wat risico namen met de sprongen. De schroef met anderhalve draai werd in serie verband gesprongen en in de laatste serie sprong Esmee Schoenmaker een dubbele salto gehurkt en Alisha Coenraad een schroef met dubbele draai. Een zeer goede prestatie! Ondanks een aantal kleine foutjes werden de meiden zesde op dit onderdeel

De senioren B, bestaande uit Roos Schottert, Femke Dubbink, Dionne Snippe, Julia Kempers, Maureen Webbink en afwisselend Merena Jansen, Anouk Beumer, Yushi Meijerink en Marloe Teunis mochten ook in de ochtend van start. Deze meiden hadden zich op twee toestellen geplaatst, minitrampoline en minitrampoline pegasus. De dames begonnen sterk op het onderdeel minitrampoline, ze lieten zien dat ze thuis hoorden in dit sterke deelnemersveld van acht teams. Ze behaalden hier een hele mooie derde plaats! Op minitrampoline pegasus ging alles niet helemaal zoals gepland was en dit was terug te zien in het puntentotaal, ze werden op dit onderdeel zevende.

De senioren A, bestaande uit Zoë Wessels, Ayla Willems, Anna Wolters, Marith Nijboer, Lotte Pekkeriet, Isa Schottert en afwisselend Merena Jansen, Yushi Meijerink, Marloe Teunis en Anouk Beumer waren in de middag aan de beurt. Dit team heeft een ontzettende vooruitgang laten zien de afgelopen weken en hadden zich op alle toestellen, behalve plank, weten te plaatsen voor dit NK. De A categorie is het hoogste niveau van Nederland met in totaal zes deelnemende teams. Op minitrampoline werd het team vierde. Zowel op minitrampoline tafel als op minitrampoline pegasus sprongen ze een nagenoeg foutloze serie en behaalden ze de gestelde eisen, dit werd beloond met hoge scores door de jury. De meiden werden op beide toestellen Nederlands kampioen! Als kers op de taart werden deze dames in de categorie senioren B tweede op het toestel airtrack, in een sterk deelnemersveld van negen teams.

In totaal gingen er acht prijzen, waarvan drie keer Nederlands kampioen, mee terug naar Vroomshoop. De dames zijn dolenthousiast over de behaalde resultaten. De trainsters Tamara Coenraad, Rosanne Dubbink en Mandy Bosch zijn ontzettend trots op de prestaties van deze groep enthousiaste meiden.