20-01-2018 – plaatsingswedstrijd 4e divisie in Emmeloord

GOEDE RESULTATEN VOOR LOVA BIJ PLAATSINGSWEDSTRIJD

Zaterdag 20 januari zijn 21 turnsters van LOVA Vroomshoop afgereisd naar de plaatsingswedstrijd 4e divisie in Emmeloord.

In de eerste ronde kwamen Manel Dubbink en Marith Telman in actie.
De wedstrijd liep mooi op schema, maar helaas liep het voor Manel en Marith bij balk wat minder voorspoedig. Er waren een aantal foutjes en dit kostte veel punten. Helaas voor deze meiden geen rechtstreekse plaatsing, maar ze hebben nog een kans tijdens de play-off wedstrijd in Wierden.

In de tweede ronde waren er 3 groepen van LOVA aan de beurt: pupil 1, jeugd 2 en de junioren.
Voor Emily Dubbink en Lieke ten Kleij begon de wedstrijd op brug. Hier lieten ze een keurige oefening zien. Voor de meiden is het de eerste wedstrijd in de 4e divisie. Ook voor deze meiden geen rechtstreekse plaatsing voor de finale, maar een herkansing in de play-off wedstrijd.
In de categorie jeugd 2 was Esmee Schoemaker aan de beurt. Ze heeft een hele goede wedstrijd geturnd en heeft hiermee een 1e plaats behaald.
Yushi Meijerink, Jade Kuiper, Muriel Braakman, Marit Nijboer, Alisha Coenraad en Sophine Nijland turnden in dezelfde ronde en ook deze meiden hebben een goede prestatie neergezet.
1e plaats Yushi Meijerink, 2e plaats Jade Kuiper en 3e plaats Alisha Coenraad. Het was dus een heel LOVA podium! Deze meiden hebben zich rechtstreeks weten te plaatsen voor de finale.

De laatste ronde was het de beurt aan Anna Wolters, Ayla Willems en Zoë Wessels in de categorie senior en aan Anouk Zijlstra, Bente Vos, Evi Grondman, Marell Drent, Leonie de Jong, Charlotte van Haarst en Noa Disberg in de categorie pupil 2. Na het toestel sprong en brug, waar de meiden het erg goed op deden, kwamen balk en vloer nog. Op beide toestellen werden wat foutjes gemaakt of wisten de meiden hun oefening even niet meer.
Evi Grondman is 6e geworden en Bente Vos 7e en hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale wedstrijd. De andere meiden proberen nog een plekje te behalen in de finale tijdens de play-off wedstrijd.
In baan 2 streden Zoë, Anna en Ayla om een finale plek. Het deelnemersveld was erg sterk, maar de senioren van LOVA wisten een goede, stabiele wedstrijd neer te zetten. Voor Anna resulteerde dit in een 3e plek op het podium. Ayla wist zich met een 9e plek nog rechtstreeks te plaatsen voor de finale, maar Zoë kwam net 1 plekje te kort voor een rechtstreekse finale plaats. Zij is 11e geworden.

De meiden die zich niet rechtstreeks geplaatst hebben, krijgen op 10 februari een herkansing bij de play-off wedstrijd in Wierden. Dit geldt ook voor Anouk Beumer, die vorige week een wedstrijd turnde in Almelo. De meiden die zich rechtstreeks geplaatst hebben, komen op 24 maart in actie bij de finale wedstrijd in Hengelo.

2018 - plaatsingswedstrijd 4e divisie in  Emmeloord