31-05-2014 – individuele springkampioenschappen van Overijssel – Vroomshoop

Goud, Zilver, Brons en een top georganiseerde wedstrijd!

Onder leiding van Rosanne Dubbink, Mandy Bosch, Marleen Haandrikman en Els Kottier kwamen zowel recreatie- als selectiespringsters in actie.

Selectie:
In de categorie BDJ1 kwamen Faith Meijer, Alisha Schonewille en Kelsea Reering in actie. Voor Alisha waren dit de eerste wedstrijden met de springselectie.  Ze verraste ons met keurige landingen, goed voor de plaatsen 14,15 en 20. Faith sprong zoals altijd netjes en beheersd en mocht dan ook zeer terecht de zilveren medaille in ontvangst nemen op trampoline-kast. Kelsea sprong op trampoline ruim boven de juf uit. Dit werd door de jury beloond met een zilveren medaille.

In de categorie BDJ2 sprongen Yushi Meijerink, Muriel Braakman, Nomi Mulder en Marijse Pas.
Allevier de meiden vielen in de prijzen!!! Een erg goed resultaat voor dit gezellige viertal. Deze categorie was zo groot dat ook de 5e en 4e plaatsen een medaille ontvingen.
Nomi werd vierde op trampoline en Yushi derde, voor beiden een bronzen medaille. Op pegasus was er een 4e plaats voor Muriel en een 2e plaats voor Marijse. TUmbling was goed voor twee Overijssels Kampioenen, namelijk Yushi én Muriel. Klasse dames!

In de categorie BDJ3 hadden we Sabine Lamberts, Isa Veltink, Iris Zomer en Roos Schottert als deelneemsters. Isa liet knappe series met een hoge moeilijkheid zien, helaas net niet in de prijzen met plek 7 op dubbele trampoline. Iris deed het als nieuwkomer erg goed met plek 18,15 en 14. Roos liet op trampoline zien dat ze niet alleen hoog maar ook erg netjes kan springen en behaalde hier de bronzen medaille.  Voor Sabine was de zilveren medaille op tumbling er een met een gouden randje. Wat een nette sprongen liet ze zien!

In de categorie BDJ4 kwamen Dionne Snippe, Devi ten Hartog en Femke Dubbink in actie. Devi sprong vandaag erg netjes en behaalde op tumbling de titel en werd dus Overijssels Kampioen, Femke had de springveren mee, haar hoge sprongen werden beloond met plek 5 op dubbele trampoline, Dionne behaalde, na een jaar met blessureleed, een bronzen medaille op dubbele trampoline.

In de categorie ADJ2 hadden we Alisha Coenraad en Marith Nijboer. Voor Alisha het eerste jaar in de A-lijn, maar met een knappe serie van loopoverslag-arabier-flikflak-flikflak-salto liet ze zien goed mee te kunnen komen, ze eindigde op alle toestellen in de top 10. Marith behaalde met een goed gelande half in, heel uit op pegasus de bronzen medaille in een heel sterk deelnemersveld. En ook op trampoline behaalde ze de derde prijs. 

In de categorie ADJ3 deden Zoë Wessels en Anouk Beumer mee. Twee vriendinnen die elkaar steunen en aanmoedigen tijdens alle wedstrijden. Hierdoor ging het bij de meiden fantastisch goed. Beide meiden mochten daarom op het onderdeel trampoline plaats nemen op het podium. Anouk werd hier 3e met een punten aantal van 13,55, Zoë werd hier 1e met een 13,85 punten. Ook mocht Zoë een 2e prijs op halen bij het onderdeel trampoline pegasus waar zij uiteindelijk als 2e eindigde. Anouk werd hier netjes 5e. Dubbele trampoline was voor de beide meiden niet hun sterkste toestel. Bij Anouk ging in het in turnen erg goed maar tijdens de wedstrijden dacht Anouk dat ze kon vliegen en vloog na de barani door de lucht en kwam op haar billen te recht. Gelukkig niks gebeurd! Anouk werd hier 17e. Zoë kon dit onderdeel ook veel beter maar ze eindigde als nog met een 7e plaats.

Als laatst gingen de meiden naar tumbling baan. Hier werd zo netjes gesprongen door de meiden dat zelfs de trainster er versteld van stond. Zoë maakte keurige series en behaalde een 10e plek. Anouk liet sprongen zien de ze in de les nog nooit had gedaan en werd op dit toestel 15e. Een zeer geslaagde wedstrijd voor de twee vriendinnen!

Recreatie:
In de categorie CDJ1 kwamen Marin Krahwinkel, Lynn Veltink, Lieke Toonstra, Lisa Timmerman, Lotte Ekkelenkamp en Liselot Beumer in actie. Voor deze meiden was dit hun eerste wedstrijd, en dat is natuurlijk erg spannend. De meiden hebben laten zien waar ze de afgelopen tijd zo hard voor hebben getraind. Ondanks dat er een enorm groot deelnemersveld was, wist Lynn Veltink knap een zilveren medaille te behalen op het onderdeel trampoline kast. Verder was er een top 10 plaats op trampoline voor Liselot Beumer.

In de categorie CDJ2 verschenen Amber Lievers, Kesya Willems en Pernille Stegeman op de wedstrijdvloer. Ook deze meiden hebben afgelopen weken erg hard getraind. En dat werd beloond! Amber behaalde op trampoline kast een zeer nette 2e plaats. Verder behaalden alle 3 de meiden een mooie top 10 plek, wat een knappe prestatie is.

In de categorie CDJ3 hadden we Carmen Meulman, Femke van Striem en Mandy Klaren. Carmen sprong erg netjes op de trampoline kast en nam verdienstelijk de gouden medaille mee naar huis. Ook Mandy en Femke hebben goed gesprongen, maar in een groot deelnemersveld is het moeilijk een hoge klassering te behalen.

In de categorie CDJ4 kwamen Anky Braakman, Sofie Beumer, Carmen ten Brinke en Wendy van Doorn in actie. Vele weken hard trainen hebben zich beloond. Top tien plaatsen waren er voor Anky, Sofie en Wendy. Top gedaan meiden! 

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen voor deze meiden, de komende weken trainen we hard door om nieuwe onderdelen aan te leren, zodat we volgend jaar weer zo’n geweldig seizoen hebben.
 

Naam

Mini

Kast/Pega

DMT

Tumbling

BDJ4

Devi ten Hartog

13

25

5

4

BDJ4

Dionne Snippe

8

13

5

 

BDJ4

Femke Dubbink

11

9

5

 
 

Naam

Mini

Kast

   

CDJ4

Anky Braakman

8

6

   

CDJ4

Sofie Beumer

6

4

   

CDJ4

Carmen ten Brinke

11

     

CDJ4

Wendy van Doorn

14

7

   
 

Naam

Mini

kast

DMT

Tumbling

CDJ3

Carmen Meulman

14

1

   

CDJ3

Femke van Striem

20

     

CDJ3

Mandy Klaren

 

17

   
 

Naam

Mini

Kast

   

CDJ2

Amber Lievers

8

2

   

CDJ2

Kesya Willems

14

6

   

CDJ2

Pernille Stegeman

10

     
 
 

Naam

Mini

Kast

   

CDJ1

Marin Krahwinkel

18

20

   

CDJ1

Lynn Veltink

33

2

   

CDJ1

Lieke Toonstra

23

32

   

CDJ1

Lisa Timmerman

31

27

   

CDJ1

Lotte Ekkelenkamp

29

21

   

CDJ1

Liselot Beumer

10

23

   
 

Naam

Mini

Kast

DMT

Tumbling

BDJ3

Roos Schottert

4

15

   

BDJ3

Sabine Lamberts

11

15

14

2

BDJ3

Isa Veltink

21

12

7

12

BDJ3

Iris Zomer

18

15

 

14

 

Naam

Mini

Pegasus/Kast

DMT

Tumbling

BDJ2

Marijse Pas

9

2

6

8

BDJ2

Nomi Mulder

4

8

8

6

BDJ2

Muriel Braakman

8

4

10

1

BDJ2

Yushi Meijerink

3

9

17

1

 
 

Naam

Mini

Kast

DMT

Tumbling

BDJ1

Faith Meijer

10

2

8

16

BDJ1

Kelsea Reering

2

5

6

15

BDJ1

Alisha Schonewille

15

20

14

 
 

Naam

Mini

Pegasus

DMT

Tumbling

ADJ2

Alisha Coenraad

9

8

7

7

ADJ2

Marith Nijboer

3

3

8

11

 

Naam

       

ADJ3

Zoë Wessels

1

2

7

10

ADJ3

Anouk Beumer

3

10

17

15