24-05-2014 – Nederlands Kampioenschap Groepsspringen –

Kampioenschap groot succes voor LOVA!

Bij het groepsspringen mogen we per team 9 meiden opstellen, waarbij er zes moeten springen. Je kunt dus per sprong de sterkste formatie neerzetten. Elke sprong heeft een waarde en ze worden geturnt in oplopende waarde. De laatste twee sprongen zijn keuzesprongen, hier wordt de gemiddelde waarde getelt.

De jeugdmeiden kwamen met twee teams, een ervaringsteam en een team waarmee we wisten dat, als alles goed ging, we hoog konden eindigen. Door ook het tweede team mee te laten doen, konden we per toestel de teams samenstellen en zo slimme keuzes maken.

Op tumbling kwamen Yushi Meijerink, Devi ten Hartog, Sabine Lamberts, Nomi Mulder, Kelsea Reeringh, Alisha Coenraad, Marith Nijboer, Isa Veltink en Roos Schottert in actie. Het inturnen verliep niet al te goed, de meiden moesten erg wennen aan de vering van de tumblingbaan. Er waren wat geruststellende woorden en laatste wijzigingen nodig om de concentratie terug te krijgen. De wedstrijd verliep erg goed, de flikflakken en dubbel flikflakken werden allen doorgesprongen en Roos sprong haar arabier-salto, die ze eigenlijk niet zou doen, super door! 

Het team mag trots zijn op hun behaalde 4e plaats!Op trampoline-pegasus kwamen 2 jeugdteams in actie. Team 1, Marith, Yushi, Isa, Kelsea, Alisha, Dionne Snippe en Faith Meijer, sprong erg netjes. Vooral de jonge nieuwkomers Kelsea en Faith lieten strakke sprongen zien. Alisha liet zien hoe je sprongen netjes afwerkt. Een derde plaats was hier het resultaat.

Team 2, Sabine, Devi, Nomi, Roos, Lynn Veltink, Iris Zomer en Marijse Pas lieten goede sprongen zien, Devi had erg stabiele landingen, hier kon de jury weinig punten voor aftrekken. Marijse kan echt pieken op wedstrijden en blonk uit in haar netheid. Het team eindigde op een 7e plaats.

Trampoline was het derde toestel, we hadden er zin in! Team 1, Marith, Yushi, Roos, Isa, Alisha, Dionne en Faith begonnen en sprongen hoog en netjes. Vooral bij Yushi moest de jury goed naar boven kijken. Het team eindigde met een strakke streksalto met schroef van Marith en de jury beloonde het optreden met een 2e prijs.

Team 2, Lynn, Iris, Devi, Sabine, Kelsea, Marijse, Nomi liet een aantal superstrakke sprongen zien, maar helaas ook enkele grote fouten. Toch werd het team nog 8ste, er is dus veel potentie voor de toekomst! Nieuwkomers in het team Iris en Lynn sprongen netjes en beheerst en hebben zeker bijgedragen aan het goede resultaatPlankoline-kast was het laatste toestel van de wedstrijd. In de trainingen had team 2 erg veel moeite met het toestel. Er werden wat sprongen aangepast waardoor ze een lage moeilijkheidswaarde hadden, maar in de uitvoering scoorden ze in de top 3! Sabine besloot de wedstrijd met een huizenhoge hurksalto en het team mag trots zijn op hun 8ste plaats.

Team 1, Marith, Yushi, Isa, Alisha, Roos, Dionne en Nomi hadden de eennahoogste moeilijkheid van de wedstrijd en ook in uitvoering scoorden ze hoog. Isa en Nomi sprongen de hoogste sprongen die ze konden. Opgeteld hadden ze de hoogste score van alle teams, en als je de hoogste score hebt, dan ben je eerste en NEDERLANDS KAMPIOEN!!!!! Wat een blije gezichten zagen we op het podium!! Marleen Haandrikman, Karen en Els Kottier zijn ontzettend trots op alle jeugdmeiden.

Voor Els Kottier, trainsters van de dames Jeugd was dit haar laatste wedstijd. Zij gaat afscheid nemen van L.O.V.A Vroomshoop. Wij willen Els heel erg bedanken voor haar inzet en succesvolle jaren bij L.O.V.A.

Ook het juniorenteam onder leiding van Marleen Haandrikman en Rosanne Dubbink was bij deze wedstrijd aanwezig. Het juniorenteam bestaat uit Bente Mulder,  Anouk Beumer, Myrthe Zomer, Femke Dubbink, Danique Otter, Tamara Coenraad en Marjelle Ekkelenkamp. Helaas konden Zoë Wessels en Lotte Pekkeriet het team afgelopen zaterdag niet versterken, zij deden mee aan de districtfinale toestelturnen.

De dames begonnen op het onderdeel trampoline-pegasus. Er werd heel netjes gesprongen door de meiden.  De schroef over de pegasus waar de meiden zo hard voor hebben getraind ging ook super goed en werd door iedereen geland. Zelfs Bente sprong half in heel uit met een keurige landing. Met groot succes beloonde de jury de meiden met een Nederlands titel. Nederlands kampioen op trampoline-pegasus.

Ook deden de meiden het goed op de onderdelen plank-pegasus en trampoline-tafel.  Plank-pegasus ging in de lessen niet zo als het moest gaan maar op de wedstrijden keken wij onze ogen uit. Wat hebben de meiden netjes gesprongen. En ook op trampoline-tafel sprongen de meiden allemaal schroef en werden deze goed geland. Danique en Marjelle deden deze sprong voor het eerst in dit team en dit werd dan ook met een groot applaus gewaardeerd. Op beide onderdelen behaalde de meiden een 2e plaats.

Helaas belandden de meiden op het onderdeel trampoline niet op het podium maar ze eindigden bij dit toestel op een prachtige 4e plek. Wel werden er door Anouk en Bente een prachtige schroef  1 ½ gesprongen.

Het was een super geslaagde dag met veel prijzen voor L.O.V.A.