10-01-2015 – Plaatsingswedstijden 4e divisie – Losser

Gouden medaille voor LOVA-turnster!

In ronde 2 was het de beurt aan de meiden van pupil 2 niveau D1. Muriel Braakman, Yushi Meijerink en Jade Kuiper begonnen bij sprong, waar ze meteen al een goede score neergezet hebben. Ook de verdere wedstrijd verliep goed, op enkele foutjes na. Jade en Yushi plaatsen zich voor de finalewedstrijden. Jade werd 9e, Yushi 12e. Helaas viel Muriel net buiten de finaleplaatsen. Zij werd 13e van de 24 turnsters.
 
In ronde 3 waren de meeste LOVA-turnsters actief. In de categorie pupil 1 niveau D1 turnden Alisha Schonewille, Danee Kikkert, Esmée Schoemaker en Faith Meijer. Deze meisjes hebben netjes gewerkt en morgen trots zijn op zichzelf. De concurrentie was in deze categorie erg sterk. Alleen Faith wist een finaleplek te bemachtigen. Zij werd 8e. Esmée redde dit net niet. Zij werd 9e. Danee werd 11e en Alisha 14e. In baan 2 streden onze seniores voor een finaleplaats: Marloe Teunis, Maaike Beumer, Ellis Slotman en Mariska Baalhuis. Amber ten Hartog had haar come-back na een lange periode van blessures. Zij turnde alleen op de toestellen brug en balk. Bij de volgende wedstrijd hoopt ze een volledige wedstrijd te kunnen turnen. De andere seniores hadden bij de eerste toestellen niet veel geluk. Dit maakten zij goed bij sprong en vloer, waar mooie oefeningen werden geturnd. Mariska werd 7e en Ellis eindigde als 9e, waarmee zij zich plaatsten voor de finale. Maaike eindigde als 13e en Marloe als 16e in het eindklassement.
 
In de laatste ronde waren vijf LOVA-turnsters aan de beurt in de categorie jeugd 1 niveau D1. Alisha Coenraad, Isa Veltink, Roos Schottert, Marith Nijboer en Sophine Nijland turnden een goede wedstrijd, met hier en daar nog wat kleine foutjes. De hoogste scores werden behaald op vloer en brug. In deze categorie wisten Sophine en Marith zich te plaatsen voor de finalewedstrijd. Sophine werd 8e en Marith werd 10e. Roos eindigde op de 16e plaats, Isa op plaats 17 en Alisha werd 22e. De turnsters die zich niet geplaatst hebben, hebben nog een kans. Zij doen mee aan de play-off wedstrijden op 14 februari in IJsselmuiden om zich alsnog te plaatsen voor de finale.