Succesvol weekend voor LOVA Vroomshoop

Succesvol weekend voor LOVA Vroomshoop

Op zaterdag 5 november 2022 vond de plaatsingswedstrijd voor het NK groepsspringen plaats voor de seniorenteams van LOVA in Lemmer. In de ochtend mocht het B-team aan de start verschijnen, en in de middag het A-team. In totaal nam LOVA 8 starttickets voor het NK mee terug naar Vroomshoop.

Tevens vond op 6 november 2022 de plaatsingswedstrijd van de 3e divisie plaats in Dalen, waar Esmée Schoemaker en Ayla Willems aan meededen.

 

Het dames senior B-team, bestaande uit Evi Grondman, Anouk Zijlstra, Bente Vos, Marell Drent, Sabine Lamberts, Marin Krahwinkel, Jade Kuiper, Roos Schottert en Alisha Coenraad begonnen de wedstrijd op het onderdeel minitrampoline tafel. Het was even inkomen deze ochtend, en helaas werden er op dit onderdeel wat foutjes gemaakt. Het team wist zich knap te herpakken op het onderdeel minitrampoline pegasus, waar ontzettend mooie en nette sprongen over het springtoestel werden uitgevoerd. Ook op de onderdelen minitrampoline en airtrack lieten de dames strakke series zien. Uiteindelijk wisten deze dames zich, op het onderdeel tafel na, op alle onderdelen als 2e te plaatsen voor het NK in dit sterke deelnemersveld.

 

De middagwedstrijd begon met het onderdeel plank pegasus, waar een samengesteld team aan de start verscheen. Dit team plaatste zich op het A-niveau als éérste voor de finale.

 

Het dames senior A-team, bestaande uit Leonie Marsman, Jente ten Donkelaar, Marith Nijboer, Esmee Schoemaker, Alisha Coenraad, Ayla Willems, Sanne Nijhuis en Jade kuiper gingen vervolgens naar het onderdeel airtrack. De dames hebben hier ontzettend strakke series neergezet, welke goed bleek voor een 2e score in dit sterke deelnemersveld. Helaas raakte Sanne geblesseerd in de laatste sprong, waardoor de meiden door moesten met 6 springsters. Dit bekend dat er voor de rest van de wedstrijd geen wissels meer waren, een echte uitdaging. Het onderdeel minitrampoline bleek vooral conditioneel met deze omstandigheden loodzwaar, en toch wisten ze een ontzettend knappe serie aan sprongen neer te zetten. Ook op de onderdelen minitrampoline tafel en pegasus knokten de dames zich goed door de series heen. Uiteindelijk plaatsten de dames zich 1x als 1e, 2x als 2e en 1x als 4e naar de finale, een ontzettend knappe prestatie.

 

Op 6 november turnden Ayla en Esmée hun eerste plaatsingswedstrijd van de 3e divisie. De dames begonnen op het onderdeel vloer. Esmée liet een mooie nieuwe oefening zien en Ayla turnde nette elementen. Daarna gingen de dames naar sprong. Op dit onderdeel liet Esmée een tshukahara gehurkt zien en Ayla een tshukahara gehoekt waarbij Ayla 1e werd op sprong. Na twee onderdelen waar de dames vaak sterk op zijn, gingen ze naar brug. Dit is een moeilijk onderdeel, want hierbij speelt kracht een belangrijke rol. Je kon merken dat de dames de dag hiervoor ook wedstrijden hadden gehad, want de dames moesten steeds harder werken om de oefening af te maken. Als laatste onderdeel moesten ze naar het onderdeel balk. Op de balk lieten beide dames een mooie radslag – arabier in verbinding zien. Daarnaast turnde Ayla een salto achterover op balk en bleef hiermee op de balk staan. Enorm knap! Beide dames hebben een keurige wedstrijd geturnd en kunnen terug kijken op een geslaagde en leerzame dag. Ayla eindigde als 7e en Esmée als 18e.

 

De trainsters van LOVA zijn ontzettend trots op de prestaties van de meiden het afgelopen weekend. De springselectie gaat zich de komende weken voorbereiden op het NK groepsspringen, welke op 10 december 2022 plaats zullen vinden in Ede.

Ayla en Esmée hebben over 3 weken hun tweede plaatsingswedstrijd in Winterswijk.