Leonie Marsman Nederlands kampioen airtrack springen

Op zaterdag 25 juni 2022 vond het NKnl plaats in Ahoy Rotterdam. Nederlandse kampioenschappen van meerdere sporten vonden hier in dit weekend plaats. LOVA is vertegenwoordigd met 11 springers bij het groeppspringen. Dit NK bestond uit de onderdelen airtrack, minitrampoline en minitrampoline pegasus.

In de ochtend kwamen Esmée Schoemaker en Bente Vos in actie op het hoogste niveau in de junioren categorie. In dit sterke deelnemersveld mocht Esmée op alle onderdelen in actie komen, versterkt door Bente op het onderdeel minitrampoline pegasus. Beide dames lieten strakke sprongen zien en voor Esmée werd dat op het onderdeel minitrampoline beloond met een mooie zilveren medaille. Esmée werd knap 5e op minitrampoline pegasus gevolgd door Bente op de 6e plaats.

In de middag trapte Anouk Zijlstra af op het onderdeel minitrampoline in de junioren B categorie en werd hier knap 8e. Jente ten Donkelaar, Leonie Marsman, Sanne Nijhuis en Marith Nijboer deden op dit onderdeel mee in de dames senioren A categorie. In dit sterkte deelnemersveld moet je soms wat risico nemen om een top 10 plek te bemachtigen. Sanne liet voor het eerst een prachtige dubbele salto met 1,5 draai zien, en met succes! Jente en Sanne behaalden hier beide een verdienstelijke top 10 plaats.

Op het onderdeel airtrack kwamen drie dames van LOVA in actie in de categorie senioren A eredivisie, het hoogste niveau in de senioren categorie. Marith, Sanne en Leonie lieten allen prachtige series zien. Leonie werd op dit onderdeel Nederlands kampioen, gevolgd door Sanne op een 4e plaats en Marith op een 7e plaats. Wat een prestatie!  Op ditzelfde onderdeel kwamen in de senioren B categorie Alisha Coenraad en Jade Kuiper in actie. Na nette series eindigde Jade 6e, gevolgd door Alisha op de 8e plaats. In de junioren B categorie eindigde Anouk Zijlstra net naast het podium als 4e en werd Evi Grondman 25e.

Op minitrampoline pegasus werd Sabine Lamberts bij de dames senioren B 14e, en Evi werd bij de junioren B 28e. Bij de dames senioren A mocht Marith opnieuw aan de start verschijnen. Ondanks een foutje werden haar sprongen hoog beoordeeld en werd ze op dit onderdeel 3e van Nederland, ontzettend knap!

In totaal gingen er drie medailles mee terug naar Vroomshoop en behaalden we in totaal 14 top 10 plaatsen. Een ontzettend knappe prestatie. De trainsters Rosanne Dubbink en Mandy Bosch zijn heel trots op deze meiden.