13-04-2013 – Finale 4e Divisie – Nieuwleussen

1x goud, 1 x brons en 7 finale plaatsen voor Lova Vroomshoop.

In de 1e ronde waren Roos Schottert, Rosa-lynn Westra en Lotte Pekkeriet aan de beurt. Roos moest in baan 1 turnen in de categorie pupil 1 niveau 9. Ze moesten tegen heel veel goede meiden. Op deze wedstrijd heeft roos op vloer een keurig arabier flickflack laten zien wat ze tijdens de vorige wedstrijd nog niet genoeg onder de knie had. Door een aantal foutjes lukte het Roos niet om een finale plaats te behalen.
In baan 2 turnde Rosa-lynn en Lotte een keurig wedstrijd. Lotte was op het onderdeel balk en vloer maar liefst 3e van de 36 turnsters. Rosa-lynn heeft laten zien dat ze de beste was van de categorie jeugd niveau 7, op het onderdeel sprong en vloer eindigde als 1e maar ook over het alle toestellen liet Rosa-Lynn zien dat ze er hard voor getraind had en ze kreeg een mooie gouden medaille.
 
In ronde 2 was het de beurt aan Zoe Wessels in de categorie pupil 2 niveau 8 en aan Maaike Beumer, Merena Jansen, Marloe Teunis, Amber ten Hartog en aan Isa Scottert in de categorie junior niveau 6. Zoë knokte erg hard voor een finale plaats, de elementen die ze turnde waren net iets moeilijker als haar vorige wedstrijd. Helaas slaagde ze er niet in om de finale te halen, ze werd uiteindelijk 21e .
In baan 2 waren de andere 5 meiden aan de beurt. Ze hebben goed hun best gedaan. Maaike was op het onderdeel sprong 1e en op vloer 3e. Maaike werd in het eindklassement netjes 7e. Merena had een keurig balk oefening neer gezet, daarvoor werd ze beloont door op het onderdeel balk de 2e score te behalen. Uiteindelijk werd Merena keurig 8e samen met Marloe Teunis. Marloe heeft een nette wedstrijd gedraaid, helaas geen podium plaats zoals haar vorige wedstrijd maar een beste score op het onderdeel vloer. Amber draaide een stabiele wedstrijd al ging het op brug niet helemaal zoals we van haar gewend zijn. Amber werd uiteindelijk 13e. Deze 4 meiden hebben zich geplaatst voor de finale. Helaas is het groepje niet helemaal compleet door naar de finale, Isa heeft zich helaas niet weten te plaatsen. Door een paar kleine foutjes op de balk heeft ze een wat mindere score op dit toestel behaald. Isa werd uiteindelijk 24e .
 
In ronde 3 was het de beurt aan de dames senioren. Amber van Laar, Ellis Slotman, Mariska Baalhuis en Rosanne Dubbink kwamen uit in de categorie senior niveau 5. Ze begonnen met het toestel vloer. Voor Ellis begon deze wedstrijd wat minder door op dit toestel te beginnen met een foutje. Door een blessure stond ze toch wat minder in deze wedstrijd maar heeft wel geprobeerd om een finale plaats te bemachtigen, aan de inzet heeft het niet gelegen!
Vervolgens gingen de dames naar het onderdeel sprong waarbij ze hebben laten zien wat ze allemaal in huis hadden. De dames sprongen erg goed wat ook werd beloont met een nummer 1 en nummer 2 score voor Rosanne Dubbink en Mariska Baalhuis.
Het onderdeel brug wat de ene persoon wel leuk en goed in is en de ander wat minder. Mariska en Amber hebben voor dit onderdeel moeten knokken om hun elementen te behalen. Rosanne en Ellis lagen de lat voor hun zelf erg hoog! Dit was ook goed te zien in de uitgangswaarde van de beide meiden.
 
Als laatste waren ze aan de beurt op het toestel balk. Amber viel helaas van de balk af waardoor haar score erg laag was. Uiteindelijk werd Amber 33e en heeft zich niet geplaatst voor de finale.
Ellis heeft op balk erg netjes gewerkt maar helaas bij de handstanddoorrol ging het even mis, na een poging om er op te blijven viel ze helaas toch nog af. Ellis eindigde als 21e, ze heeft zich niet geplaatst voor de finale. Mariska liet op het onderdeel balk wonderbaarlijk mooie spagaatsprongen zien helaas viel Mariska er ook af met de radslag. Mariksa eindigde op de 19e plaats.
Rosanne wist het onderdeel balk keurig af te sluiten en mocht op het podium plaats nemen op plaats nummer 3. Rosanne is hiermee ook geplaatst voor de finale.
7 meiden van Lova zullen op 1 juni hun uiterste best weer doen om een goede plek te bemachtigen.