10-02-2018 – Play off 4e divisie & D1

Wedstrijd 2 baan 2
In deze wedstrijdronde kwamen Sophine Nijland, Muriel Braakman en Marith Nijboer uit voor LOVA. De meiden begonnen op sprong. Gelijk werd laten zien dat er hard is getraind voor een plekje in de finale. Dit resulteerde dan ook in zeer nette sprongen. Sophine behaalde de eerste plek op dit toestel. Zeker een goed begin van de wedstrijd voor de drie turnsters. Vervolgens was het toestel brug aan de beurt. Ondanks het feit dat dit deel soms als moeilijk wordt ervaren door sommigen, zijn er goede oefeningen laten zien. Toen kwam balk. Helaas hebben Marith en Muriel de balk even moeten verlaten. Tenslotte vloer. Het toestel waarbij ze zeker trots mogen zijn op de progressie die is gemaakt. In totaal heeft Marith een 19e plaats en Muriel een 13e plaats behaald en mocht Sophine plaats nemen op het hoogste podium. Met dat resultaat mag ze deelnemen in de finale. Omdat het deelnemersveld sterk was hebben Marith en Muriel geen finale plaats kunnen veroveren. Echter kunnen ze allemaal terugkijken op een geslaagde wedstrijd en mogen ze zeker trots zijn op zichzelf.

Wedstrijd 3 baan 1
In deze wedstrijdronde was het de beurt aan Emily Dubbink en Lieke ten Kleij. De wedstrijd begon voor hun op brug. Beide meiden hebben een super mooie en nette oefening laten zien. Dit resulteerde voor Lieke dan ook in een eerste plek op dit toestel. Vervolgens balk. Dit blijft toch een lastig onderdeel met alle zenuwen. De oefeningen werden netjes uitgevoerd maar helaas hebben beide meiden de balk wel even moeten verlaten. Hierna lieten Emily en Lieke op vloer zien waarvoor ze tijdens de training zo hard hebben gewerkt. Beide straalden op de vloer. Op naar het laatste toestel, sprong. Beide stonden ze in een keer stil bij de landing van de overslag. Op deze manier hebben ze de wedstrijd goed afgesloten. Uiteindelijk heeft Lieke 7e en Emily een 17e plaats behaald. Helaas niet genoeg voor een finaleplaats. Maar wat was het een gezellige wedstrijd en wat zijn de dames al gegroeid als turnsters. Meiden, super goed gedaan!!

Wedstrijd 3 baan 2
Tijdens wedstrijdronde drie was het de beurt aan Zoë Wessels. Voor haar begon de wedstrijd bij vloer. Door mooie series en geen grote fouten te hebben laten zien, heeft ze op dit onderdeel een mooie vijfde plek weten te behalen. Vervolgens was sprong aan de beurt. Bij beide sprongen is het haar gelukt om zowel een goede sprong te laten zien als bijna in één keer stil te staan. Dit resulteerde dan ook in een welverdiende eerste plek op dit onderdeel. Op zowel brug als balk heeft ze een nette oefening gedraaid, waarmee ze uiteindelijk kan zeggen dat ze deel mag nemen aan de finale wedstrijd. Gefeliciteerd!

Wedstrijd 4 baan 2
In de laatste ronde van de play off wedstrijden in Wierden was het de beurt aan Anouk Beumer. Ondanks al een paar dagen niet helemaal fit te zijn, was ze toch aanwezig, wat een goede instelling toont. Het begin van de brugoefening verliep heel goed, echter is ze bij wappertje ongelukkig van de brug gegleden. Samen met de duizeligheid die ze tijdens de balkoefening ervaarde was het niet gemakkelijk alles te geven. Daarentegen ging vloer top, met enige aanpassingen heeft ze op dit onderdeel een tweede plek weten te behalen. Met als afsluiting twee stabiele sprongen te hebben laten zien heeft ze in het eindklassement een nette 12e plaats behaald. Ook al heeft ze zich hiermee niet kunnen plaatsen voor de finale, kunnen we alleen maar trots zijn op haar aanwezigheid en resultaten.

2018 - Play off 4e divisie & D1